Bódító mojito torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta

  • 5 tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg barnacukor
  • 2 csokor menta
  • 8 lime
  • 1,5 dl rum
  • 1 csomag habfixáló
  • 8 db zselatinlap
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta elkészítése:

A tojásokat a barnacukorral 7-8 perc alatt keményre verjük.
A keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Krém elkészítése:

3 lime héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük.
A menták leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat félretesszük dekorációnak. A többi levelet apróra vágjuk.
5 dl tejszínt felverünk, majd a mascarponéval óvatosan összekeverjük.
8 lap zselatint vízbe áztatunk.
A 25 dkg barnacukrot 5 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor.
Levesszük a tűzről, és a kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott mentát és a lime reszelt héját, majd az egészet a mascarponés tejszínbe forgatjuk.
Fél órát dermedni hagyjuk.
Addig 2 lapba vágjuk a kihűlt piskótát, a rummal meglocsoljuk, és ezt is pihentetjük fél órát.
A krémmel betöltjük a lapokat, a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd a mentabóbitákkal és a filézett lime gerezdekkel díszítjük.
Még 1 órát pihentjük, majd tálaljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük