Hatlapos

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hatlapos

Hozzávalók 12 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1 szalakáli (tejben megfuttatva)
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 7 kanál liszt
  • 7 kanál cukor
  • 3 csapott evőkanál kakaó
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a margarint morzsoljuk össze a liszttel és a cukorral. Majd az egészet a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. 6 hasonló méretű gombócot formázunk. Gyúrótáblán egyenként kinyújtjuk. Mielőtt a tepsi hátán betesszük a sütőbe, megszurkáljuk a tésztát. 180-200 fokon 3-5 perc alatt egyenként megsütjük a lapokat.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük és felfőzzük. Ha kihűl, hozzátesszük a 10 dkg vajat. Végül megkenjük a krémmel a tésztát.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük