Hatlapos

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hatlapos

Hozzávalók 12 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1 szalakáli (tejben megfuttatva)
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 7 kanál liszt
  • 7 kanál cukor
  • 3 csapott evőkanál kakaó
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a margarint morzsoljuk össze a liszttel és a cukorral. Majd az egészet a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. 6 hasonló méretű gombócot formázunk. Gyúrótáblán egyenként kinyújtjuk. Mielőtt a tepsi hátán betesszük a sütőbe, megszurkáljuk a tésztát. 180-200 fokon 3-5 perc alatt egyenként megsütjük a lapokat.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük és felfőzzük. Ha kihűl, hozzátesszük a 10 dkg vajat. Végül megkenjük a krémmel a tésztát.

Ezt is szeretjük