Dupla csokis kekszgolyó
Dupla csokis kekszgolyó
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált keksz
- 2 evőkanál cukrozott kakaópor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1-2 dl tej
- 1 kávéskanál citromlé
- meggybefőtt (ha valaki nem szereti, elhagyható)
- étcsokoládé a bevonáshoz
- gyöngycukor a díszítéshez
Elkészítés:
A kekszet a kakaóporral összekeverjük, majd hozzágyúrjuk a margarint, és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható-formázható legyen.
A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük. A darált kekszes masszából golyókat formálunk, és a közepébe nyomunk 1-1 meggyet. Alufóliára helyezzük a golyókat.
Ha elkészült az összes golyó, megolvasztjuk az étcsokoládét, és a golyókat egyenként megforgatjuk benne, majd ízlés szerint megszórjuk gyöngycukorral.
1-2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csokoládé megdermedjen, és jól összeérjenek az ízek. Be lehet vonni természetesen fehér csokoládéval is, vagy csak egyszerűen kókuszreszelékkel vagy kristálycukorral. Bár szerintem csokoládéval bevonva a legfinomabb. :)
