Meggyes krémes
Meggyes krémes
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- _Meggyes krém_
- 1 kg fejtett meggy
- ízlés szerint cukor
- 1 l meggylé
- 5 evőkanál étkezési keményítő
Vaníliakrém
- 2 csomag főzős vanília puding
- 7 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 dl felvert tejszín
Elkészítés:
A hozzávalókból sima kakaós piskótát sütünk, kihűtjük és lapjában kétfelé vágjuk.
8dl meggylevet a cukorral melegedni tesszük, a keményítőt elkeverjük a megmaradt meggylével és a forró lébe sűrűre főzzük. A végén beleforgatjuk a meggyszemeket és 3 percig együtt főzzük. A tűzről levéve, időnként megkavarva teljesen kihűtjük.
A pudingot az előírás szerint elkészítjük, csak 7dl tejjel. Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a a habosra kavart margarinos cukrot. Hűtőben jól kihűtjük, és a végén a kemény tejszínhabbal lazítjuk.
Összeállítás: az alsó tésztalapra rákenjük a meggyes krém háromnegyedét, rá a pudingos krém háromnegyedét és a piskótalappal befedjük. A megmaradt krémmel felváltva becsíkozzuk a süti tetejét.
Fél óra hűtés után azonnal szeletelhető.
Nagyon kiadós, finom és mutatós sütemény.
