Meggyes krémes

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meggyes krémes

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • _Meggyes krém_
  • 1kg fejtett meggy
  • ízlés szerint cukor
  • 1l meggylé
  • 5 evőkanál étkezési keményítő

Vaníliakrém

  • 2 csomag főzős vanília puding
  • 7 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 dl felvert tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból sima kakaós piskótát sütünk, kihűtjük és lapjában kétfelé vágjuk.
8dl meggylevet a cukorral melegedni tesszük, a keményítőt elkeverjük a megmaradt meggylével és a forró lébe sűrűre főzzük. A végén beleforgatjuk a meggyszemeket és 3 percig együtt főzzük. A tűzről levéve, időnként megkavarva teljesen kihűtjük.
A pudingot az előírás szerint elkészítjük, csak 7dl tejjel. Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a a habosra kavart margarinos cukrot. Hűtőben jól kihűtjük, és a végén a kemény tejszínhabbal lazítjuk.
Összeállítás: az alsó tésztalapra rákenjük a meggyes krém háromnegyedét, rá a pudingos krém háromnegyedét és a piskótalappal befedjük. A megmaradt krémmel felváltva becsíkozzuk a süti tetejét.
Fél óra hűtés után azonnal szeletelhető.
Nagyon kiadós, finom és mutatós sütemény.

Ezt is szeretjük