Töltött túrókalács

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • langyos tej
  • 4 dkg Vénusz sütőmargarin

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál mazsola
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • kevés zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a langyos tejjel felfuttatott élesztőt, a cukrot,a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk a vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A túrót a tojássárgákkal, a cukorral, a citrom reszelt héjával,a mazsolával,a puha vajjal összekeverjük, és keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát deszkára borítjuk, a háromnegyed részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, és 180 fokon 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokkal berácsozzuk. Tojással megkenjük, és pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük