Töltött túrókalács

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Töltött túrókalács

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • langyos tej
  • 4 dkg Vénusz sütőmargarin

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál mazsola
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • kevés zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a langyos tejjel felfuttatott élesztőt, a cukrot,a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk a vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A túrót a tojássárgákkal, a cukorral, a citrom reszelt héjával,a mazsolával,a puha vajjal összekeverjük, és keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát deszkára borítjuk, a háromnegyed részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, és 180 fokon 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokkal berácsozzuk. Tojással megkenjük, és pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük