Töltött túrókalács
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Töltött túrókalács
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás sárgája
- langyos tej
- 4 dkg Vénusz sütőmargarin
Töltelék
- 50 dkg túró
- 2 db tojás
- 18 dkg cukor
- 1 db citrom
- 2 evőkanál mazsola
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejjel felfuttatott élesztőt, a cukrot,a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk a vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A túrót a tojássárgákkal, a cukorral, a citrom reszelt héjával,a mazsolával,a puha vajjal összekeverjük, és keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát deszkára borítjuk, a háromnegyed részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, és 180 fokon 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokkal berácsozzuk. Tojással megkenjük, és pirosra sütjük.
Még több recept