Nagyszerű sós lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyszerű sós lepény

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 600 g rétesliszt
  • 400 ml tej
  • 1 tojás
  • 50 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag élesztő
  • 1 kávéskanál kristálycukor

Töltelék

  • 150 g sonka vagy sonkás szalámi
  • 4 db paradicsom
  • 3 db pirospaprika
  • 200 g reszelt sajt (a töltelékhez és a tetejére)
  • ételízesítő
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Kelt tésztát készítünk a szokásos módon: a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mikor a hab már halványbarna, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. 3 részre osztjuk. A tésztát téglalap alakúra sodorjuk. Az egész tésztát megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a feldarabolt sonkával, a felszeletelt paradicsommal és a paprikával. Megszórjuk reszelt sajttal és megfűszerezzük az ételízesítővel. A tésztát félbehajtjuk, finoman megnyomkodjuk, még egyszer félbehajtjuk és kb. 3 cm-es széles darabokra vágjuk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire rakunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük