Szilvalekváros, mákos zserbó

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilvalekváros, mákos zserbó

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 tyúktojás
  • 1/2 csomag élesztő (2,5dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár (1,5dl) tejföl
  • Töltelékhez: 30 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 kis üveg szilvalekvár
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelékhez a megdarált mákot kevés vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg), hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat.
A három részre osztott tésztát kb. 25x35 cm nagyságúra – mint a tepsi mérete - kinyújtjuk.
Az első lapot a tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen a széléig, mert kelésnél és a sülés során még jócskán terjeszkedik.
Bekenjük szilvalekvárral, és erre tesszük a mákos töltelék felét.
Ráhelyezzük a második tésztalapot, és ezt is megkenjük lekvárral.
Végül a harmadik lappal beborítjuk.
Langyos helyen, egy órán át kelesztjük, aztán a tetejét megszurkáljuk. Ezt követően közepes lángon, kb. 30 percen át sütjük.
Amikor kihűl, bevonjuk csokoládémázzal.

Ezt is szeretjük