Szilvalekváros, mákos zserbó

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilvalekváros, mákos zserbó

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 tyúktojás
  • 1/2 csomag élesztő (2,5dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár (1,5dl) tejföl
  • Töltelékhez: 30 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 kis üveg szilvalekvár
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelékhez a megdarált mákot kevés vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg), hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat.
A három részre osztott tésztát kb. 25x35 cm nagyságúra – mint a tepsi mérete - kinyújtjuk.
Az első lapot a tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen a széléig, mert kelésnél és a sülés során még jócskán terjeszkedik.
Bekenjük szilvalekvárral, és erre tesszük a mákos töltelék felét.
Ráhelyezzük a második tésztalapot, és ezt is megkenjük lekvárral.
Végül a harmadik lappal beborítjuk.
Langyos helyen, egy órán át kelesztjük, aztán a tetejét megszurkáljuk. Ezt követően közepes lángon, kb. 30 percen át sütjük.
Amikor kihűl, bevonjuk csokoládémázzal.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük