Szilvalekváros, mákos zserbó

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilvalekváros, mákos zserbó

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 tyúktojás
  • 1/2 csomag élesztő (2,5dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár (1,5dl) tejföl
  • Töltelékhez: 30 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 kis üveg szilvalekvár
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelékhez a megdarált mákot kevés vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg), hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat.
A három részre osztott tésztát kb. 25x35 cm nagyságúra – mint a tepsi mérete - kinyújtjuk.
Az első lapot a tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen a széléig, mert kelésnél és a sülés során még jócskán terjeszkedik.
Bekenjük szilvalekvárral, és erre tesszük a mákos töltelék felét.
Ráhelyezzük a második tésztalapot, és ezt is megkenjük lekvárral.
Végül a harmadik lappal beborítjuk.
Langyos helyen, egy órán át kelesztjük, aztán a tetejét megszurkáljuk. Ezt követően közepes lángon, kb. 30 percen át sütjük.
Amikor kihűl, bevonjuk csokoládémázzal.

Ezt is szeretjük