datolya torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

datolya torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 9 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg dió
  • 20 dkg aszalt datolya
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/2 dl erős fekete kávé
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

9 tojásfehérjét felverjük a 28 dkg cukrot apránként hozzáadva, ha kemény beleteszünk 28 dkg darált diót, 2 evőkanál zsemlemorzsát kivajazott sütőpapírral bélelt torta sütőben 170 fokos sütőben kb. 1 órát inkább szárítjuk mint sütjük tűpróbáig. A krémhez a 9 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverjük, beleöntjük a nagyon erős kávét és gőz felett sűrű krémmé főzzük, ha kihűlt 25 dkg vajjal habosra keverjük. A tortát megtöltjük vele és datolya szemekkel sűrűn kirakjuk. Kicsit hosszú az elkészítése de nagyon finom ünnepi süti!

Ezt is szeretjük