Tejfölös-fahéjas derelye

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tejfölös-fahéjas derelye

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 tojás
  • 2 kg főtt,áttört krumpli
  • kb. fél kg liszt
  • fahéjjal elkevert cukor
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Lisztesebb típusú krumpli fajtából készítsük!
A főtt krumplit,krumplinyomón áttöröm,és nagyon fontos,hogy teljesen ki kell hűteni, mielőtt hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet! Különben a tészta ragacsos lesz,és kezelhetetlen!
Se túl kemény, se túl lágy tésztát készítünk,kinyújtjuk,és a képen látható módon töltjük meg fahéjas cukorral.

Félbe hajtjuk,megnyomkodjuk a szélét,és lobogó,sós vízben kifőzzük.
Kiszedjük és kevés olajjal összerázzuk.
Tejföllel tálaljuk.

Ezt az alaptésztát használjuk nyáron,mikor eljön a sárgabarack szezonja,és ebből készítjük az isteni finom barackos gombócokat!
Próbáljátok ki!

1
2
Ezt is szeretjük