Tejfölös-fahéjas derelye
Tejfölös-fahéjas derelye
Hozzávalók 6 személyre
- 2 tojás
- 2 kg főtt,áttört krumpli
- kb. fél kg liszt
- fahéjjal elkevert cukor
- tejföl
Elkészítés:
Lisztesebb típusú krumpli fajtából készítsük!
A főtt krumplit,krumplinyomón áttöröm,és nagyon fontos,hogy teljesen ki kell hűteni, mielőtt hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet! Különben a tészta ragacsos lesz,és kezelhetetlen!
Se túl kemény, se túl lágy tésztát készítünk,kinyújtjuk,és a képen látható módon töltjük meg fahéjas cukorral.
Félbe hajtjuk,megnyomkodjuk a szélét,és lobogó,sós vízben kifőzzük.
Kiszedjük és kevés olajjal összerázzuk.
Tejföllel tálaljuk.
Ezt az alaptésztát használjuk nyáron,mikor eljön a sárgabarack szezonja,és ebből készítjük az isteni finom barackos gombócokat!
Próbáljátok ki!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept