Almás pite
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Almás pite
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1,5 kg reszelt alma
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 egész tojás
- 15 dkg fahéjas cukor
- 1 egész tojás a teteje kenéséhez
Elkészítés:
A hozzávalókat (a reszelt almán , és a fahéjas cukron kívül) összegyúrom. Lágy,de nyújtható tészta legyen.
2 cipóra osztom,majd az egyiket kinyújtom és a sütőpapírral bélelt tepsibe terítem.
Ráteszem a reszelt almát,és megszórom a fahéjas cukorral.
A másik tésztacipót is kinyújtom,és ráterítem.
A tetejét megkenem egész tojással,picit hagyom rászáradni,majd villával megszurkálom.
180 fokos sütőben megsütöm.


Még több recept