Almás pite
Almás pite
Hozzávalók 8 személyre
- 1 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1,5 kg reszelt alma
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 egész tojás
- 15 dkg fahéjas cukor
- 1 egész tojás a teteje kenéséhez
Elkészítés:
A hozzávalókat (a reszelt almán , és a fahéjas cukron kívül) összegyúrom. Lágy,de nyújtható tészta legyen.
2 cipóra osztom,majd az egyiket kinyújtom és a sütőpapírral bélelt tepsibe terítem.
Ráteszem a reszelt almát,és megszórom a fahéjas cukorral.
A másik tésztacipót is kinyújtom,és ráterítem.
A tetejét megkenem egész tojással,picit hagyom rászáradni,majd villával megszurkálom.
180 fokos sütőben megsütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept