Mamut szelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mamut szelet

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • fél csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • 14 evőkanál lefőzött kávé
  • 5 tojás felvert fehérjéje

Krém

  • 4 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához:
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél csomag sütőport, majd hozzákeverjük 4 tojás sárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk,majd kihűtjük.
20 dkg Vénuszt, 15 dkg porcukorral,2 csomag vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk,és a kihűtött búzadarához adjuk.

A tésztát kifordítjuk a tepsiből,így az alja felülre kerül,lehúzzuk róla a sütőpapírt,és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük