Mamut szelet
Mamut szelet
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 25 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg dió
- fél csomag sütőpor
- 4 tojás sárgája
- 14 evőkanál lefőzött kávé
- 5 tojás felvert fehérjéje
Krém
- 4 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A tésztához:
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél csomag sütőport, majd hozzákeverjük 4 tojás sárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk,majd kihűtjük.
20 dkg Vénuszt, 15 dkg porcukorral,2 csomag vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk,és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből,így az alja felülre kerül,lehúzzuk róla a sütőpapírt,és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept