Rumos - mazsolás torta

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rumos - mazsolás torta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 28 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 6 g sütőpor

Krém

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3/4 dl rum
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés málna
  • piros ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral és vízzel világosodásig keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporos lisztet, végül pedig finom mozdulatokkal a habot. Egy kisebb kapcsos tortaformának (24 cm-es) az alját kivajazzuk-lisztezzük, beleöntjük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető.
A krémhez a mazsolát fél órára beáztatjuk a rumba. A pudingot megfőzzük 6 evőkanál cukorral, 4 dl tejjel, úgy, hogy még az elején a forralni való tejhez öntjük a mazsolát, a rumot és az ételfestéket is. Miután elkészül kihűtjük, majd a felhabosított margarinhoz hozzákeverjük, végül vanília aromával ízesítjük még.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a rétegeket krémmel, a tetejét pedig porcukorral meghintjük.

Ezt is szeretjük