Rumos - mazsolás torta
Rumos - mazsolás torta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 20 dkg liszt
- 28 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 4 tojás
- 6 g sütőpor
Krém
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg mazsola
- 3/4 dl rum
- 1 teáskanál vanília aroma
- kevés málna
- piros ételfesték
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral és vízzel világosodásig keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporos lisztet, végül pedig finom mozdulatokkal a habot. Egy kisebb kapcsos tortaformának (24 cm-es) az alját kivajazzuk-lisztezzük, beleöntjük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető.
A krémhez a mazsolát fél órára beáztatjuk a rumba. A pudingot megfőzzük 6 evőkanál cukorral, 4 dl tejjel, úgy, hogy még az elején a forralni való tejhez öntjük a mazsolát, a rumot és az ételfestéket is. Miután elkészül kihűtjük, majd a felhabosított margarinhoz hozzákeverjük, végül vanília aromával ízesítjük még.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a rétegeket krémmel, a tetejét pedig porcukorral meghintjük.
