Japán csokis márvány kalács

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Japán csokis márvány kalács

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 9 g szárított élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás sárgája
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin

Csokiréteg

  • 4 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás fehérje
  • 3,5 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

Először érdemes a csokiréteggel kezdeni. A lisztet + cukrot + tojás fehérjét, egy edényben simára keverjük ki. Adjuk hozzá a meleg tejben elkevert kakaóport + a felolvasztott étcsokoládét + az összes tejet. Addig melegítjük, még jó sűrűre össze áll, végül a vajat is elkeverjük benne. Egy tálcára folpack fóliát teszünk,enyhén olajjal lekenjünk, és a csokis masszát elterítjük rajta (,téglalap alakúra.). A hűtőbe tesszük, legyen ideje megkötni felhasználásig. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, (szárított élesztőt nem kell külön felfuttatni) és bedagasztjuk,egészen addig, még szép fényes tésztává válik. Letakarva a duplájára hagyjuk kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, téglalappá kinyújtjuk, és a kihűlt csokoládé réteget ráhelyezzük.Elkezdjük hajtogatni mint a leveles tésztát,alsó végét behajtjuk a tészta közepéig,majd a felső végét, végül jobbról és balról is csinálunk egy-egy hajtást. 5 percig hagyjuk így pihenni, majd téglalap alakúra kinyújtjuk,és megismételjük a hajtogatást, pihentetést még vagy négyszer. Minél többször csináljuk a hajtogatást, annál márványosabb lesz a kalácsunk. Az utolsó nyújtásnál a tésztát három részre vágjuk és befonjuk, vajjal kikent formába tesszük,és a duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a kalács teteje,tegyünk rá alufóliát és úgy süssük tovább. Tűpróbát végezzük!Próbáljátok ki, akár reggelire, vacsorára, vagy csak a délutáni tea mellé .Sok sikert hozzá:))

1
2
3
Ezt is szeretjük