Sajtos-sonkás pogácsa

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos-sonkás pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 dl tej
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15-20 dkg sonka
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a Vénusz sütőmargarinnal kicsit felfőzni, majd hozzákeverni a lisztet és a sót. Pár pillanatig együtt keverni, hogy elváljon az edény falától. Ekkor levenni a tűzhelyről, és hagyni hűlni.

Ameddig hűl, addig reszeljük le a sajtot, és apró kockára vágjuk fel a sonkát.

Amikor már csak langyos a massza, keverjünk hozzá 2 db kissé felvert tojást. Ezután keverjük bele a sajtot, majd a sonkát is.

Egy tepsit béleljünk ki sütő papírral, és kanállal kis halmokat helyezünk rá a masszából. Kicsit távolabb tegyük őket egymástól, mert sütés közben nőni fognak.
Verjük fel a megmaradt tojást, és kenjük le a pogácsák tetejét.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Ha túl gyorsan elkezdene pirulni a teteje, takarjuk le sütő papírral és a sütési idő vége előtt pár perccel vegyük csak le a papírt.

Ezt is szeretjük