Szilvalekváros derelye

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • kemény szilvalekvár
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • vaníliás vagy fahéjas porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, még forrón megtörjük, vagy krumplinyomón átpasszírozzuk. Majd hozzákeverjük a sót és a vajat. Ezt követően a liszttel összegyúrjuk. Vigyázat, jól dolgozzuk ki a tésztát! Pihentetés után kisodorjuk. A tészta egyik felére - kb. 5 cm távolságokra - kemény szilvalekvárt rakunk, ráhajtjuk a tészta másik felét. Végül derelyevágóval négyzet alakúra vágjuk. Alig lobogó vízben kifőzzük. Ügyeljünk arra, hogy a derelye ne nyíljon szét. Az előre, vajban megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Melegen tálaljuk - vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórva.

Blog.hu ajánló