Baconos sajtos kiflik

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Baconos sajtos kiflik

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 1 tasak(7 g) porélesztő(használhatunk normál élesztőt is)
  • 1 evőkanál langyos víz
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál langyos tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 17 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • _Töltelék_
  • 25 dkg kockázott bacon
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, majd 5 percre félretesszük. Eközben a cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel. A lisztet elektromos keverővel (vagy akár kézzel) összedolgozzuk az élesztővel és a felvert tojással. Hozzáadjuk a cukros-sós tejet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután kis darabonként hozzáadjuk a vajat is. A tésztát ezután letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő. Míg a tészta kel, kissé megpirítjuk a bacont, s ha megpirult, félre tesszük hűlni.
Majd miután szépen megkelt, kilisztezett gyúródeszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 10x10 cm-es kockákra vágjuk a tésztát. A kockák közepére halmozunk egy adag bacont, rá halmozunk egy kis reszelt sajtot, majd a kocka egyik sarkától feltekerjük a tésztát és kivajazott tepsibe helyezzük őket.
Kevés tojásfehérjével megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen, és kb. 45 percig közepes lángon szép pirosra sütjük!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük