Egyszerű csokis keksz

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű csokis keksz

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 csipet sütőpor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha (szoba-hőmérsékletű) Vénusz sütőmargarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a cukros margarinnal összegyúrjuk.
A tésztát 6 egyenlő, kb. 13 dkg-os részre osztjuk és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amiket egymás mellé( rakhatjuk kicsit távolabb is őket, így nem fognak összesülni a rudak), sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetünk. A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítjuk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkokat kapjunk. Felvert tojással mindegyiket lekenjük és a cukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön, de nehogy kiszáradjon.
2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben, még melegen rézsútosan felvágjuk. Egy rúdból 10 kekszet kapunk. Ha kihűlt, jól záródó fémdobozba, pl.: teás-dobozba rakjuk és így tároljuk.

Extraként étcsokit is szeletelhetünk/reszelhetünk bele.

Ezt is szeretjük