Gyümölcsös őzgerinc /sütés nélkül/

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyümölcsös őzgerinc /sütés nélkül/

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Tészta_
  • 50 dkg édes keksz darálva
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál sima kakaópor (nem instant-cukrozott)
  • 1-2 evőkanál rum vagy pár csepp rumaroma
  • _Töltelék_
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
  • 2-3 banán vagy más gyümölcs (pl. meggy, eper, málna, barack stb.)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük.
Összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával.
(Mivel a kekszek nem egyformák, előfordulhat, hogy kicsit több vaj kell hozzá.)

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a fólia oldalt jócskán kilógjon.

A kekszes tésztával vékonyan kitapasztjuk az őzgerinc oldalát úgy, hogy annyi kekszes massza megmaradjon, amennyivel a formát be lehet fedni.

A tejszínt fölverjük a pudingporral. Egy szilárd, kemény krémet kell kapnunk.

A krém felét belekanalazzuk a keksszel bélelt őzgerincbe.
A krém közepébe belefektetjük hosszában a megpucolt banánokat. Beborítjuk őket a krém másik felével. A sütemény tetejét (ami majd az alja lesz) pedig befedjük a félretett keksztésztával.

A kilógó alufóliát a süteményre hajtjuk.
Aztán az egészet 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Szeletelve tálaljuk.

Ezt is szeretjük