Gyümölcsös őzgerinc /sütés nélkül/

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyümölcsös őzgerinc /sütés nélkül/

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Tészta_
  • 50 dkg édes keksz darálva
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál sima kakaópor (nem instant-cukrozott)
  • 1-2 evőkanál rum vagy pár csepp rumaroma
  • _Töltelék_
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
  • 2-3 banán vagy más gyümölcs (pl. meggy, eper, málna, barack stb.)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük.
Összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával.
(Mivel a kekszek nem egyformák, előfordulhat, hogy kicsit több vaj kell hozzá.)

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a fólia oldalt jócskán kilógjon.

A kekszes tésztával vékonyan kitapasztjuk az őzgerinc oldalát úgy, hogy annyi kekszes massza megmaradjon, amennyivel a formát be lehet fedni.

A tejszínt fölverjük a pudingporral. Egy szilárd, kemény krémet kell kapnunk.

A krém felét belekanalazzuk a keksszel bélelt őzgerincbe.
A krém közepébe belefektetjük hosszában a megpucolt banánokat. Beborítjuk őket a krém másik felével. A sütemény tetejét (ami majd az alja lesz) pedig befedjük a félretett keksztésztával.

A kilógó alufóliát a süteményre hajtjuk.
Aztán az egészet 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Szeletelve tálaljuk.

Ezt is szeretjük