Édes Öröm

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Édes Öröm

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 7 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 kisebb vaníliarúd
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin(szobahőmérsékletű)
  • 10 evőkanál rum
  • 2 dl tej
  • 1 dl sárgabaracklekvár
  • kb. 7 evőkanál kókuszreszelék + 5 evőkanál a tetejére
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 teáskanál Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

A meggybefőttről leöntjük a levet majd rumot adunk hozzá, és pár órára lefedve a tetővel hűtőbe tesszük. (Ha rumaromát használsz akkor, csak egy kis levet önts le a meggyekről, majd adj hozzá 1 kis üveg rumaromát hogy ellepje. Ha nincs túl sok időd nem muszáj órákat várni, amíg a tészta készül addig áztasd. Én így szoktam).
Ha eltelt pár óra már elkezdhetjük elkészíteni a süti kekszes tésztáját.
Egy nagy tálba öntjük a kekszreszeléket, hozzáadjuk a kakaót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot.
A száraz alapanyagokat összekeverem és ezután hozzáadom a lekvárt, majd a vajat, amit egy kis időre betettem a mikróba hogy még puhább legyen (de ne legyen folyós), majd összedolgozzuk.
Ezután a 6 evőkanál rumot hozzáadjuk a tejhez és összekeverjük. Ha ezzel készen vagyunk, fokozatosan adagoljuk a rumos tejet a tésztához és alaposan összedolgozzuk.
Az elkészült tésztából vékony korongot nyomunk és a közepébe egy, vagy egy fél rumba áztatott meggyet helyezünk és beborítjuk.
Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és az 1 teáskanál vajat. Ha ez készen van akkor torta alá való díszlapot készítünk egy tányérba vagy jó hozzá muffin papír is, a kis méretű. Az elkészült golyókat beleforgatjuk az étcsokoládéba majd a papírra helyezzük őket és megszórjuk a tetejüket egy kevés kókuszreszelékkel.
Nagyon finom édesség, macerás de a végén kárpótol minden fáradságért.

Ezt is szeretjük