Őszibarackos galette

- A tavasz legmenőbb kulcsdarabja minden szettet feldob: a bőrhatású ing nagyon sikkes ha így variálod »
- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: melyik híres szerelmes filmből származik a fotó? Teszteld, felismered-e a romantikus mozikat egy kép alapján
Őszibarackos galette
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db galette hozzávalói
- :20 dkg liszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek hidegvíz
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- Töltelék hozzávalói
- :4-5 db őszibarack
- 2-3 marék dió
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 db tojás a tészta lekenéséhez
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd a hideg Vénusz sütőmargarinnal morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind!) Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre. Közben előlehet készíteni a tölteléket, és az őszibarackot.
A diót egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett pörköljük aranybarnára. Ezután hűtsük ki, majd daráljuk le.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a darált diót is.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. Ezután vágjunk ki belőle 4 egyforma nagyságú kört.
A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot. Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk fel a töltelékre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.

Még több recept