Őszibarackos galette

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Őszibarackos galette

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db galette hozzávalói
  • :20 dkg liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek hidegvíz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • Töltelék hozzávalói
  • :4-5 db őszibarack
  • 2-3 marék dió
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 db tojás a tészta lekenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd a hideg Vénusz sütőmargarinnal morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind!) Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre. Közben előlehet készíteni a tölteléket, és az őszibarackot.

A diót egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett pörköljük aranybarnára. Ezután hűtsük ki, majd daráljuk le.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a darált diót is.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. Ezután vágjunk ki belőle 4 egyforma nagyságú kört.

A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot. Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk fel a töltelékre.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.

Ezt is szeretjük