Néró

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néró

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 18 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 12 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejszín
  • 20 dkg liszt
  • 1/4 sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja v. pár csepp citrom aroma

Töltelék

  • 20-25 dkg baracklekvár

Díszítés

  • 2 szelet étcsokoládé.
Recept idők

Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat és a tejszínt. Utána mehet bele a liszt, sütőpor, citromhéj. Jól összedolgozzuk. Nyomózsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsiben, kisebb diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben, 160 C-on, világosra sütjük, ez kb. 10 perc. Miután kihűltek a piskóta korongok, kettőt összeragasztunk baracklekvárral, majd olvasztott csokoládéval áthúzzuk a tetejüket. Pár órát pihentetjük a sütemény, hogy megpuhuljanak.

Ezt is szeretjük