Almahabos süti Aliz módra

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almahabos süti Aliz módra

Hozzávalók 6 személyre:

Linzer

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só

Almahab

  • 2 tojásfehérje
  • 1 kg alma
  • 3+2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 6-7 dkg étcsoki
  • 10 dkg mézespuszedli
Recept idők

Elkészítés:

A linzertésztához összekeverem a lisztet, a cukrot és a sütőport. A Vénusz sütőmargarint elmorzsolom benne és a tojások sárgájával összegyúrom. Igyekszem gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezemtől. ½ órára beteszem a hűtőszekrénybe pihenni.
Közben az almát meghámozom, lereszelem, a cukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint) és a fahéjjal megpárolom (fedő nélkül). Hagyom hűlni.
Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabok egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtom ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. 200 °C-ra előmelegített sütőben félig megsütöm. A maradék tésztába belereszelem a csokit, összegyúrom és beteszem a mélyhűtőbe.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a 2 evőkanál cukorral és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatom.
Az elősütött tésztára rámorzsolom a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra) és ráöntöm az almahabot. A tetejére reszelem a csokis linzertésztát és 200 °-os sütőben kb. 20 percig sütöm.

Ezt is szeretjük