Medvehagymás-kolbászos muffin

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Medvehagymás-kolbászos muffin
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 cs medvehagyma
- 1 dl Vénusz étolaj
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- sajt
Elkészítés:
A medvehagymát apróra felvágni. A kolbászt felkarikázni, majd kisebb kockákra felvágni.
Egy tálba beletenni a lisztet, hozzáadni a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverni.
Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverni.
Ezután a száraz anyagokhoz hozzáönteni a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverni. Ezután hozzáadni az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverni.
A muffin formát papírral kibélelni (v. a szilikonos formákkal) majd belekanalazni a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórni reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütni.
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd a formából kiszedni, rácsra tenni, és teljesen kihűteni.

Még több recept