Parfékuglóf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Parfékuglóf

Hozzávalók 4 személyre:

  • 9 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag mazsola-beáztatásához tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • díszítéshez porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítem.

5 dkg élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatok.
A mazsolát tejbe beáztatom, majd kinyomkodom, lecsöpögtetem.

A tésztához 9 dkg Vénusz sütőmargarint 15 dkg porcukorral 3 tojás sárgájával fehéredésig keverek , ebbe beleteszek 1 csipet sót, a felfuttatott élesztőt, 15 dkg finomlisztet és a beáztatott mazsolát.
Ezeket jól összekeverem majd két részre osztom.
Egyik felébe 1 citrom reszelt héját, másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverek, majd egy kivajazott lisztezett őzgerincformába felváltva a kétszínű masszát márványosan beletöltöm.

170 fokon addig sütöm, míg a teteje megreped. Tűpróba!
Kihűtés után a formából kiborítom, és porcukorral meghintem a tetejét.

1 óra múlva szépen szeletelhető.

Ezt is szeretjük