Parfékuglóf

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Parfékuglóf

Hozzávalók 4 személyre:

  • 9 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag mazsola-beáztatásához tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • díszítéshez porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítem.

5 dkg élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatok.
A mazsolát tejbe beáztatom, majd kinyomkodom, lecsöpögtetem.

A tésztához 9 dkg Vénusz sütőmargarint 15 dkg porcukorral 3 tojás sárgájával fehéredésig keverek , ebbe beleteszek 1 csipet sót, a felfuttatott élesztőt, 15 dkg finomlisztet és a beáztatott mazsolát.
Ezeket jól összekeverem majd két részre osztom.
Egyik felébe 1 citrom reszelt héját, másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverek, majd egy kivajazott lisztezett őzgerincformába felváltva a kétszínű masszát márványosan beletöltöm.

170 fokon addig sütöm, míg a teteje megreped. Tűpróba!
Kihűtés után a formából kiborítom, és porcukorral meghintem a tetejét.

1 óra múlva szépen szeletelhető.

Ezt is szeretjük