Parfékuglóf

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 9 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag mazsola-beáztatásához tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • díszítéshez porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítem.

5 dkg élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatok.
A mazsolát tejbe beáztatom, majd kinyomkodom, lecsöpögtetem.

A tésztához 9 dkg Vénusz sütőmargarint 15 dkg porcukorral 3 tojás sárgájával fehéredésig keverek , ebbe beleteszek 1 csipet sót, a felfuttatott élesztőt, 15 dkg finomlisztet és a beáztatott mazsolát.
Ezeket jól összekeverem majd két részre osztom.
Egyik felébe 1 citrom reszelt héját, másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverek, majd egy kivajazott lisztezett őzgerincformába felváltva a kétszínű masszát márványosan beletöltöm.

170 fokon addig sütöm, míg a teteje megreped. Tűpróba!
Kihűtés után a formából kiborítom, és porcukorral meghintem a tetejét.

1 óra múlva szépen szeletelhető.

Ezt is szeretjük