Karácsonyi hópehely

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonyi hópehely

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 1/2 kg átszitált liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin + 10 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1 sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 zacskó tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tábla fehér csoki
  • csipet só

Fehér máz

  • 16 dkg porcukor
  • 1 tojás fehérje
  • 1 kávéskanál citromlé
  • sütőpapír
  • boltban kapható ezüst színű cukorgyöngy
  • hópehely alakú kiszúró vagy pogácsaszaggató
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítem.

A 1/2 kg átszitált lisztet a 25 dkg Vénusz margarinnal elmorzsolom, hozzáadom a porcukrot, csipet sót , sütőport, tejszínt és a 2 tojás sárgáját, majd összedolgozom, hogy könnyű tésztát kapjak.
A 2 tábla fehér csokit lereszelem.
Öt egyforma cipót készítek, majd egyenként elnyújtom őket vékonyra, megkenem az olvasztott Vénusz margarinnal, majd elosztva rászórom a lereszelt fehér csokit, és felsodrom tekercsé őket. 10-15 percig szobahőn pihennek.
Ezután a tekercseket 10-10 felé vágom és újra kinyújtom, majd a hópehelykiszúróval vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és sütőpapíros tepsiben 15-20 perc alatt kisütöm.

Kihűtöm, majd a fehér mázhoz a porcukrot a tojásfehérjét és a citromlevet egyneművé,fényessé keverem, és egy teáskanál hátlapjával bevonom a hópelyhek tetejét, majd megszórom ezüst színű cukorgyönggyel.

Egyszerűen nagyszerű és díszítése miatt elegáns süti.

Ezt is szeretjük