Karácsonyi hópehely

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karácsonyi hópehely

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 1/2 kg átszitált liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin + 10 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1 sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 zacskó tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tábla fehér csoki
  • csipet só

Fehér máz

  • 16 dkg porcukor
  • 1 tojás fehérje
  • 1 kávéskanál citromlé
  • sütőpapír
  • boltban kapható ezüst színű cukorgyöngy
  • hópehely alakú kiszúró vagy pogácsaszaggató
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítem.

A 1/2 kg átszitált lisztet a 25 dkg Vénusz margarinnal elmorzsolom, hozzáadom a porcukrot, csipet sót , sütőport, tejszínt és a 2 tojás sárgáját, majd összedolgozom, hogy könnyű tésztát kapjak.
A 2 tábla fehér csokit lereszelem.
Öt egyforma cipót készítek, majd egyenként elnyújtom őket vékonyra, megkenem az olvasztott Vénusz margarinnal, majd elosztva rászórom a lereszelt fehér csokit, és felsodrom tekercsé őket. 10-15 percig szobahőn pihennek.
Ezután a tekercseket 10-10 felé vágom és újra kinyújtom, majd a hópehelykiszúróval vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és sütőpapíros tepsiben 15-20 perc alatt kisütöm.

Kihűtöm, majd a fehér mázhoz a porcukrot a tojásfehérjét és a citromlevet egyneművé,fényessé keverem, és egy teáskanál hátlapjával bevonom a hópelyhek tetejét, majd megszórom ezüst színű cukorgyönggyel.

Egyszerűen nagyszerű és díszítése miatt elegáns süti.

Ezt is szeretjük