Sajtos perec
Sajtos perec
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 teáskanál só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3-4 evőkanál tejföl
- 2 db tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A lisztet a Vénusz sütőmargarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt apránként hozzáadni, és összegyúrni. Annyi tejfölt tenni hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen.
30 percre hűtőbe tenni pihentetni.
A hűtőből kivéve, vékonyra kb.5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni.
Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.
Tetejét meglehet még szórni, köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept