Sajtos perec

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos perec

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a Vénusz sütőmargarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt apránként hozzáadni, és összegyúrni. Annyi tejfölt tenni hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen.
30 percre hűtőbe tenni pihentetni.

A hűtőből kivéve, vékonyra kb.5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni.
Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.
Tetejét meglehet még szórni, köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.

Ezt is szeretjük