Céklás-csokis brownie
Céklás-csokis brownie
Hozzávalók 8 személyre
- 25 dkg cékla meghámozva
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg min. 70% kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 rúd vanília
- 10 dkg xilit (vagy cukor)
- 2 kisebb tojás
- 5,5 dkg mandulaliszt (finomra darált mandula)
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük (kb. 30 perc). Ezután a főtt céklát botmixerrel keverjük össze a Vénusz sütőmargarinnal, az apróra tördelt
csokoládéval és a vanília kikapart belsejével. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a xilitet és a tojást, míg habos állagú nem lesz. Adjuk hozzá a céklás keveréket és szitáljuk bele a mandulalisztet és a kakaóport. Keverjük simára. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept