Céklás-csokis brownie

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Céklás-csokis brownie

Hozzávalók 8 személyre:

  • 25 dkg cékla meghámozva
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg min. 70% kakaótartalmú étcsokoládé
  • 2 rúd vanília
  • 10 dkg xilit (vagy cukor)
  • 2 kisebb tojás
  • 5,5 dkg mandulaliszt (finomra darált mandula)
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük (kb. 30 perc). Ezután a főtt céklát botmixerrel keverjük össze a Vénusz sütőmargarinnal, az apróra tördelt
csokoládéval és a vanília kikapart belsejével. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a xilitet és a tojást, míg habos állagú nem lesz. Adjuk hozzá a céklás keveréket és szitáljuk bele a mandulalisztet és a kakaóport. Keverjük simára. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig.

Ezt is szeretjük