Madártej torta
Madártej torta
Hozzávalók 8 személyre
- _Tészta_
- 0.5 csomag sütőpor
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 8 tojásfehérje
Krém
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 tojássárgája
Tetejére
- 3 dl cukrászati növényi hab
- csokoládé reszelék
- színes tortadara
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a cukorral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10-14 percig sütjük.
4. Ha a tészta kihűlt, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába.
5. A tojások sárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, cukrot és pudingport. Kevés tejet is adunk hozzá, hogy folyóssá tegyük, és még egy kicsit keverjük a mixerrel.
6. A maradék tejet felforraljuk, ekkor lekapjuk a tűzről, és belecsorgatjuk a pudingos keveréket. Ismét feltesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk.
7. Ha kihűlt kissé a krém, belekeverjük a Vénusz sütőmargarint. Ezután a tésztára kenjük.
8. A felvert hab egy részét a tetejére rákenjük. Lekapcsoljuk a tortaformát, és a maradék habbal bevonjuk az oldalát is.
9. Csokoládéreszelékkel és kevés színes tortadarával díszítjük.
10. A feliratot olvasztott csokoládéból készítjük úgy, hogy a csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek kis lyukat fúrunk a sarkára. Így tetszőleges minták és feliratok készíthetők.


