Madártej torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Madártej torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Tészta_
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 tojásfehérje

Krém

  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 tojássárgája

Tetejére

  • 3 dl cukrászati növényi hab
  • csokoládé reszelék
  • színes tortadara
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a cukorral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10-14 percig sütjük.
4. Ha a tészta kihűlt, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába.
5. A tojások sárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, cukrot és pudingport. Kevés tejet is adunk hozzá, hogy folyóssá tegyük, és még egy kicsit keverjük a mixerrel.
6. A maradék tejet felforraljuk, ekkor lekapjuk a tűzről, és belecsorgatjuk a pudingos keveréket. Ismét feltesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk.
7. Ha kihűlt kissé a krém, belekeverjük a Vénusz sütőmargarint. Ezután a tésztára kenjük.
8. A felvert hab egy részét a tetejére rákenjük. Lekapcsoljuk a tortaformát, és a maradék habbal bevonjuk az oldalát is.
9. Csokoládéreszelékkel és kevés színes tortadarával díszítjük.
10. A feliratot olvasztott csokoládéból készítjük úgy, hogy a csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek kis lyukat fúrunk a sarkára. Így tetszőleges minták és feliratok készíthetők.

1
2
3
Ezt is szeretjük