Madártej torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Tészta_
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 tojásfehérje

Krém

  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 tojássárgája

Tetejére

  • 3 dl cukrászati növényi hab
  • csokoládé reszelék
  • színes tortadara
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a cukorral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10-14 percig sütjük.
4. Ha a tészta kihűlt, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába.
5. A tojások sárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, cukrot és pudingport. Kevés tejet is adunk hozzá, hogy folyóssá tegyük, és még egy kicsit keverjük a mixerrel.
6. A maradék tejet felforraljuk, ekkor lekapjuk a tűzről, és belecsorgatjuk a pudingos keveréket. Ismét feltesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk.
7. Ha kihűlt kissé a krém, belekeverjük a Vénusz sütőmargarint. Ezután a tésztára kenjük.
8. A felvert hab egy részét a tetejére rákenjük. Lekapcsoljuk a tortaformát, és a maradék habbal bevonjuk az oldalát is.
9. Csokoládéreszelékkel és kevés színes tortadarával díszítjük.
10. A feliratot olvasztott csokoládéból készítjük úgy, hogy a csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek kis lyukat fúrunk a sarkára. Így tetszőleges minták és feliratok készíthetők.

1
2
3
Ezt is szeretjük