Royal Charlotte torta (jegesmaci)

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Royal Charlotte torta (jegesmaci)

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótatekercs

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • l vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál
  • szódabikarbóna
  • citromhéj
  • a kenéshez baracklekvár

Krém

  • 2,5 kanál zselatin
  • 2,5 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • pici citromlé
  • pici só
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg gyümölcs(lehet friss, vagy befőtt)-bármi tetszésünk szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet átszitáljuk, és belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc).
A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verjük. Ebből a kész tojásfehérje habból kiveszünk, és hozzákeverünk 2 evőkanállal a tojássárgájás masszához, majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérje habba, és fakanál segítségével, az aromával, és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük.

Belekenjük a sütőpapírozott tepsibe, és sütjük. Ha kivettük a sütőből, nagy tiszta, enyhén belisztezett konyharuhára borítjuk, azonnal lehúzzuk róla a papírt, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt megkenjük sárgabaracklekvárral, visszatekerjük, és felszeleteljük.

Kibélelünk vele egy kerekded mély tálat., melyet előzőleg folpackkal béleltünk ki.

A krémhez a bort, cukrot, citromhéjat, zselatint, sót felfőzzük, de nem forraljuk. Majd félre rakjuk hűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt a tejszínt kemény habbá verjük.

A gyümölcsöket megmossuk, a nagyobbakat apróra vágjuk pl: barack, eper, banán, narancs…, de lehet bele tenni málnát, ribizlit is pl. Hozzáöntjük a tejszínhabhoz a boros zselatint, a gyümölcsöket, és összekeverjük. Ne féljünk, ha összetörik a hab, ilyennek kell lennie. A piskótatekerccsel kibélelt formába beleöntjük a krémet, a tetejét is megrakjuk piskóta tekerccsel, ez lesz az alja.! Ha nem marad piskótánk, lehet babpiskótát használni.
Díszíteni lehet tetszés szerint. Én most nyújtható cukormázzal vontam be, és jegesmacit formáztam.

Ezt is szeretjük