Royal Charlotte torta (jegesmaci)

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótatekercs

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • l vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál
  • szódabikarbóna
  • citromhéj
  • a kenéshez baracklekvár

Krém

  • 2,5 kanál zselatin
  • 2,5 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • pici citromlé
  • pici só
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg gyümölcs(lehet friss, vagy befőtt)-bármi tetszésünk szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet átszitáljuk, és belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc).
A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verjük. Ebből a kész tojásfehérje habból kiveszünk, és hozzákeverünk 2 evőkanállal a tojássárgájás masszához, majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérje habba, és fakanál segítségével, az aromával, és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük.

Belekenjük a sütőpapírozott tepsibe, és sütjük. Ha kivettük a sütőből, nagy tiszta, enyhén belisztezett konyharuhára borítjuk, azonnal lehúzzuk róla a papírt, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt megkenjük sárgabaracklekvárral, visszatekerjük, és felszeleteljük.

Kibélelünk vele egy kerekded mély tálat., melyet előzőleg folpackkal béleltünk ki.

A krémhez a bort, cukrot, citromhéjat, zselatint, sót felfőzzük, de nem forraljuk. Majd félre rakjuk hűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt a tejszínt kemény habbá verjük.

A gyümölcsöket megmossuk, a nagyobbakat apróra vágjuk pl: barack, eper, banán, narancs…, de lehet bele tenni málnát, ribizlit is pl. Hozzáöntjük a tejszínhabhoz a boros zselatint, a gyümölcsöket, és összekeverjük. Ne féljünk, ha összetörik a hab, ilyennek kell lennie. A piskótatekerccsel kibélelt formába beleöntjük a krémet, a tetejét is megrakjuk piskóta tekerccsel, ez lesz az alja.! Ha nem marad piskótánk, lehet babpiskótát használni.
Díszíteni lehet tetszés szerint. Én most nyújtható cukormázzal vontam be, és jegesmacit formáztam.

Blog.hu ajánló