Szaloncukor-bejgli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaloncukor-bejgli

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 300 ml tej
  • 1 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt

Töltelék

  • 30 dkg dió/mák
  • 20 dkg cukor
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk, legalább egy órát hideg helyen pihentetjük. A töltelék hozzávalóit felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tésztát annyi részre osztjuk, ahány rúd bejglit szeretnénk sütni ( 2 nagy vagy 4 kisebb), kinyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük, feltekerjük, tojással megkenjük, 1 órát pihentetjük, ismét megkenjük, hústűvel többször megszurkáljuk, és forró sütőben megsütjük (25-30 perc). A kimaradt tésztából süthetünk szaloncukor alakú bejgliket is: a megmaradt tésztát kinyújtjuk, kb 10x15 cm-es darabokra vágjuk, közepébe diónyi tölteléket teszünk, szaloncukor alakúra tekerjük,megszurkáljuk, végeit bevagdossuk. Sütőlemezre tesszük, tojással megkenjük, forró sütőben sütjük. Akinek nagyon sok türelme van, az egész adagot elkészítheti ilyen formában, a gyerekek nagy kedvence lesz!

Ezt is szeretjük