Szaloncukor-bejgli

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szaloncukor-bejgli

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 300 ml tej
  • 1 csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt

Töltelék

  • 30 dkg dió/mák
  • 20 dkg cukor
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk, legalább egy órát hideg helyen pihentetjük. A töltelék hozzávalóit felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tésztát annyi részre osztjuk, ahány rúd bejglit szeretnénk sütni ( 2 nagy vagy 4 kisebb), kinyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük, feltekerjük, tojással megkenjük, 1 órát pihentetjük, ismét megkenjük, hústűvel többször megszurkáljuk, és forró sütőben megsütjük (25-30 perc). A kimaradt tésztából süthetünk szaloncukor alakú bejgliket is: a megmaradt tésztát kinyújtjuk, kb 10x15 cm-es darabokra vágjuk, közepébe diónyi tölteléket teszünk, szaloncukor alakúra tekerjük,megszurkáljuk, végeit bevagdossuk. Sütőlemezre tesszük, tojással megkenjük, forró sütőben sütjük. Akinek nagyon sok türelme van, az egész adagot elkészítheti ilyen formában, a gyerekek nagy kedvence lesz!

Ezt is szeretjük