Mud Cake

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mud Cake

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 20 dkg hideg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 bögre barna cukor ( 1bögre=2dl)
  • 1,8 dl forró víz
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor

Karamell máz

  • 1 bögre porcukor
  • 1/2 bögre barnacukor
  • 2 evőkanál sűrű tejszín
  • 1/2 bögre kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasba tedd bele a felkockázott Vénusz sütőmargarint, a fehércsoki darabkákat, a cukrot, a forró vizet és a vanília aromát, majd közepes lángon addig kevergesd, amíg a hozzávalók megolvadnak. Utána kb. 20 percig hagyd hűlni, közben melegítsd elő a sütőt 160 fokra, majd vajazz és lisztezz ki egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát.
Miután hűlt egy kicsit a massza, egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd hozzá a lisztet, és a sütőport is.
Öntsd a tortaformába, majd kb. 50-60 percig süsd.
Mielőtt kiveszed a formából, hagyd egy kicsit hűlni.

Addig készítsd el a karamell bevonatot: egy lábasban olvaszd fel a barnacukrot, a tejszínt és a kristálycukrot. Levéve a tűzről keverd bele a porcukrot, ezzel sűrítheted a mázat. Ha kész, csak rá kell kenni a piskóta tetejére.

Ezt is szeretjük