Karamellkrémes kókuszos piskóta

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karamellkrémes kókuszos piskóta

Hozzávalók 6 személyre:

  • _A piskótához_
  • 6 tojás
  • 3 dl kristálycukor
  • 7 ek étolaj
  • pici só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 2 dl kókuszreszelék
  • 2 dl liszt

A krémhez

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 10 ek kristálycukor
  • pici só
  • 1 cs színtelen zselatinpor

A mázhoz

  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A piskótához a tojásokat kettéválasztom,, a fehérjéhez fokozatosan adagolva a kristálycukrot majdnem kemény habot verek, ezután kanalanként hozzáadom az olajat, közben keverem a robotgéppel, majd jöhet bele a pici só, a szódabikarbóna is, még egy kis keverés enyhe fokozaton és a robotgépet félreteszem.
Ezután hozzáadom a masszához kanalanként beleforgatva a kókuszreszeléket és a lisztet is. Óvatosan keverem, míg egynemű masszát kapok, kb. 1-2 perc.

Ezután vajazott, lisztezett középmagas tepsibe beleöntöm és 180 fokon 20 percig sütöm. Szép magas piskótát kapunk. Kihűtjük, ezután párhuzamosan kettévágjuk, hogy 2 lapunk legyen.

Közben elkészítjük a krémet.
A tejből és a pudingporból a cukorral pudingot főzünk, a meleg pudingba gyors mozdulatokkal belekeverjük a zselatinport is, majd ha kihűlt, a rumaromát, esetleg meggyet is szórhatunk bele. Kihűtjük.

A középmagas falú tepsink alsó, kókuszos piskótalapjára ráhalmozzuk a karamellapudingos krémet, óvatosan rátesszük a másik lapot, majd a mázhoz a margarint felolvasztjuk, ebbe beletesszük a porcukrot, 1 ek. vizet és a kakaóport is, ezzel vonjuk be a sütink tetejét.
A mázat kb. 5 perc után kókuszreszelékkel meghintjük, majd hűtőben 1-2 óra alatt dermesztjük.

Egyszerű, gyors, mennyei finom és elronthatatlan süti.

Ezt is szeretjük