Pudingos almás pite
Pudingos almás pite
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 ek. tejföl
- tej, amennyit felvesz
Töltelék
- 1 kg savanykás alma
- cukor ízlés szerint
- 1.5 cs vaníliás pudingpor
- fahéj ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 1/2 órát hideg helyen pihentetjük, majd két részre osztjuk, kinyújtjuk.
A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük, cukorral és a fahéjjal saját levében megpároljuk. Ha már kellően megpárolódott az alma, hozzáadjuk az 1,5 dl vízben elkevert pudingport és még egyet rottyantunk rajta, kihűtjük. Az egyik tésztalapot kizsírozott, kb. 30x23 cm nagyságú tepsibe helyezzük, ráöntjük az almás tölteléket, majd beborítjuk a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, és kb. 160 fokos sütőben megsütjük. Melegen, porcukorral meghintjük. Ha teljesen kihűlt, felkockázzuk. Szilvával, barackkal, és meggyel is készíthető.