Marharagu spárgával

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

5 nő 60 felett, aki tud öltözködni, és ragyogóan néz ki »

Zokni szandállal: tényleg ez lesz a tavaszi divat »

A női intimtájék ápolása új szintre lép: egyelőre nevetségesnek tűnik a vaginafiatalító szérum »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg marhahús (lapocka vagy nyak)
  • 6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
  • 1/2 csokor zöld spárga (7-8 szál)
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan felszeletem, az újhagymát centis darabokra vágom, a paprikát ujjnyi vastagra, a zöldpaprikának az erét is eltávolítom, hogy ne legyen nagyon erős, a paradicsomokat gerezdekre, a spárgát pedig 2 centis darabokra vágom. A bacon szeleteket két ujjnyi szélesre szeletelem, kisütöm a zsíron, majd a vékony csíkokra vágott marhát, hagymát és fokhagymát is hozzáadom, és együtt pirítom. Sózom, borsozom, és meghintem majoránnával és köménnyel.
Miután a hús kissé megpirult, hozzáadom a lisztet, ezzel is pirítom pár percig, majd felöntöm egy kevés vízzel, és fedő alatt puhára párolom. Ilyenkor, ha a hús nem akar puhulni, cselhez folyamodom, beleteszem a kisebbik kuktába és fél óra alatt, puha, omlós lesz a hús. Majd visszateszem a magasabb falú serpenyőbe, és úgy folytatom a főzést. Mikor a hús már kellően megpuhult, hozzáadom a többi zöldséget és pár perc alatt készre főzöm. Szeretem, ha a zöldségek ressre, azaz roppanósra párolódnak, mert így még megőrzik vitamintartalmukat, és van mit harapni az ételben. Rizskörettel tálalom.

1
2
Blog.hu ajánló