Báránytekercs juhtúróval töltve

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg báránycomb
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 kis maréknyi medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
  • só, bors
  • kevés vaj és olaj a sütéshez

A körethez

  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg ceruzabab (fagyasztott)
  • 10 dkg kukorica dara
  • 5-6 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • só, fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Másnap a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
Majd egy előzőleg beáztatott pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és közepes hőfokon, kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet.
A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk, és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.

A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.

Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra. Szeleteljünk mellé a bárányból, és tegyük mellé a baconos ceruzababot.

Blog.hu ajánló