Erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel

Hozzávalók 4 személyre

A muffinhoz

  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 tojás

A pezsgőkrémhez

  • 1 dl pezsgő
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd ki fagyasztott gyümölcsöt, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. A lisztet keverd simára a sütőporral, cukorral, tojásokkal és a vajjal. A gyümölcsöt aprítsd fel, vagy nyomkodd össze villával, és óvatosan keverd hozzá a tésztához.
A pezsgőt keverd össze a porcukorral és a tojássárgával, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrítsd be a krémet.
A muffinformát béleld ki papírral, kend meg egy kis olajjal, hogy ne ragadjon bele a süti, és a feléig töltsd meg tésztával. Ezután tégy rá egy kis pezsgőkrémet, majd fedd be ismét tésztával. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készen is van a finom muffin. Ezután már csak díszíteni kell a félretett gyümölccsel és egy kis porcukorral.
Én általában piros gyümölcsöket használok, ezért rózsaszínes árnyalatban pompázik a tészta, de használhatsz bármilyen más gyümölcsöt is.

7850012431000083
Ezt is szeretjük