Erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erdei gyümölcsös muffin pezsgőkrémmel

Hozzávalók 4 személyre:

A muffinhoz

  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 15dkg liszt
  • 15dkg cukor
  • 15dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás

A pezsgőkrémhez

  • 1 dl pezsgő
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd ki fagyasztott gyümölcsöt, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. A lisztet keverd simára a sütőporral, cukorral, tojásokkal és a vajjal. A gyümölcsöt aprítsd fel, vagy nyomkodd össze villával, és óvatosan keverd hozzá a tésztához.
A pezsgőt keverd össze a porcukorral és a tojássárgával, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrítsd be a krémet.
A muffinformát béleld ki papírral, kend meg egy kis olajjal, hogy ne ragadjon bele a süti, és a feléig töltsd meg tésztával. Ezután tégy rá egy kis pezsgőkrémet, majd fedd be ismét tésztával. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készen is van a finom muffin. Ezután már csak díszíteni kell a félretett gyümölccsel és egy kis porcukorral.
Én általában piros gyümölcsöket használok, ezért rózsaszínes árnyalatban pompázik a tészta, de használhatsz bármilyen más gyümölcsöt is.

Ezt is szeretjük