Kefíres lángos

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kefíres lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 2 doboz kefír
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított kefírben felfuttatjuk. A lisztet és a tojást összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, és fakanállal vagy gépi dagasztóval masszává gyúrjuk. Ha túl száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá.

Egy órára (de lehet akár egész éjszakára is) betesszük a hűtőbe letakarva keleszteni. Az olajat felforrósítjuk, a masszából egy-egy golyónyit kiveszünk, kézzel kicsit megnyújtogatjuk, és a forró olajba rakjuk. 1-2 perc múlva megfordítjuk, ha aranybarnára sült, kivesszük, papírtörlőn vagy szalvétán lecsöpögtetjük és kész. Még forrón sajtot reszelhetünk rá.

Megjegyzés: ez a változat sokkal kevésbé szívja magába az olajat, mint a krumplis lángos, ezért gyerekeknek is remek.

Ezt is szeretjük