Kefíres lángos
beauty and style

- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
Top olvasott cikkek
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban

Kefíres lángos
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 csomag élesztő
- 2 doboz kefír
- só
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Az élesztőt a meglangyosított kefírben felfuttatjuk. A lisztet és a tojást összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, és fakanállal vagy gépi dagasztóval masszává gyúrjuk. Ha túl száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá.
Egy órára (de lehet akár egész éjszakára is) betesszük a hűtőbe letakarva keleszteni. Az olajat felforrósítjuk, a masszából egy-egy golyónyit kiveszünk, kézzel kicsit megnyújtogatjuk, és a forró olajba rakjuk. 1-2 perc múlva megfordítjuk, ha aranybarnára sült, kivesszük, papírtörlőn vagy szalvétán lecsöpögtetjük és kész. Még forrón sajtot reszelhetünk rá.
Megjegyzés: ez a változat sokkal kevésbé szívja magába az olajat, mint a krumplis lángos, ezért gyerekeknek is remek.
Még több recept