Hal zöldségekkel, krémesen
Hal zöldségekkel, krémesen
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet pangasius halfilé
- vaj
- kakukkfű
- só
- brokkoli
- cukkini
- kukorica
- 250-300 g főzőtejszín
- leveskocka
- szerecsendió/fokhagyma
Elkészítés:
Először 1-2 kanál vajat melegítünk egy serpenyőben. Amikor már meleg a vaj, hozzáadjuk a kakukkfüvet és ezen a kakukkfüves vajon aranyosra sütjük a halszeleteket. Ezután egy lábasban vajon megpároljuk a rózsáira szedett brokkolit és a felszeletelt cukkinit. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kukoricát, a tejszínt és a leveskockát. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval vagy fokhagymával ízesítjük. Végül a készre sütött halszeleteket óvatosan a zöldséges mártáshoz adjuk, és pár percig összerotyogtatjuk a halat a zöldségekkel. Rizzsel tálalva nagyon finom!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept