24 órás lángos
24 órás lángos
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 1 pohár tejföl
- fél liter tej
- 1 db tojás
- 5 dkg élesztő
- 5 csapott kávéskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat lazán összekeverjük, nem kell sokáig dagasztani. Az élesztőt nem futtatjuk, csak belemorzsoljuk. Jól kiolajozott nylonzacskóban 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeljen. Egy hétig is eláll! Mikor megkívánjuk, annyit tépünk le a masszából, amennyire szükségünk van, és bő, forró olajban kisütjük. A tetejét gazdagíthatjuk tejföllel, reszelt sajttal. Fortélya a lángos készítésének, hogy a zacskóból olajos kézzel szakítunk ki darabokat, amelyeket belülről kifelé haladva körkörösen húzogatva formálunk, így tesszük a forró olajba. Vigyázzunk, hogy a nylonzacskóban legyen elég hely, mivel a tészta két-háromszorosára is megdagadhat, ha hosszabb ideig tároljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept