Ez az egyik legdurvább baktériumforrás a fürdőben, pedig nem gondolnád
Te milyen rendszeresen tisztítod?
Sokan nem elég alaposak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rendszeresen visszatér a fürdőszobába a penész, pedig minden sarkot alaposan fertőtlenítettél? Talán akad egy dolog, amiről elfeledkeztél! A zuhanyfüggönyt nagyon sokan nem tisztítják rendszeresen, és inkább újat vásárolnak, hogyha elkoszosodik, noha ezzel a penészt is beinvitálják a fürdőszobába.

A kád vagy zuhanytálca előtti függöny általában minden fürdés és zuhanyzás alkalmával vizes lesz, sőt, sok szappanmaradék, pára és más anyagok is megtapadhatnak rajta.

Ez a szennyeződés azonban gyakran a minta és az anyag miatt nem látványos, így sokan nem szentelnek külön figyelmet a zuhanyfüggöny tisztításának.

Milyen sűrűn kell tisztítani a zuhanyfüggönyt?

A fürdőszoba fém-, üveg- és porcelánfelületeit az igénybevételtől függően nagyjából hetente érdemes takarítani, hiszen ennyi idő alatt kezd el rajtuk megtelepedni a vízkő, a szappanlerakódás, valamint a baktériumok. Ugyanennyi idő alatt, akárcsak a többi felület, a zuhanyfüggöny is elkoszolódik, sőt, a levegőből is nagyon sok baktériumot összegyűjt a páralecsapódás miatt.

Ha nem szeretnéd, hogy a zuhanyfüggöny a penész és a baktériumok forrása legyen a fürdőszobában, érdemes azt is nagyjából heti rendszerességgel tisztítani. Emellett az is fontos, hogy ne hagyd bepárásodni a szövetet, így érdemes az utolsó zuhanyzás után kiszellőztetni a fürdőszobát!

Gyors tisztítás

Nem kell minden egyes héten leszerelned a karikákról a függönyt ahhoz, hogy tisztán tarthasd. Elég, ha egy vödör vízbe belekeversz egy kevés tisztítószert vagy ecetet, és alaposan végigtörlöd a felületet szivaccsal vagy ronggyal.

Végül öblítsd le a zuhanyrózsával alaposan, és szellőztess, hogy szagmentesen száradjon ki az anyag. Ez a módszer különösen hatékony, ha a műanyag függönyön elkezdett lerakódni a vízkő, ám fertőtlenítésre is tökéletesen alkalmas.

A háztartás másik extra hatékony csodaszerét, a szódabikarbónát is bevetheted a zuhanyfüggöny gyors tisztítására. Oldj fel egy vödör meleg vízben egy evőkanál szódabikarbónát, majd töröld végig a felületet, és öblítsd le. Ezzel megelőzheted a kórokozók és a penész elszaporodását a fürdőben.

Hogyan kell mosni a zuhanyfüggönyt?

A legtöbb zuhanyfüggöny arra is alkalmas, hogy mosógépben mosd, így néha érdemes ezt is elvégezni. A műanyag függönyöket mindig bő vízzel mosd, nagyobb adagok számára elegendő mosószerrel, és tegyél melléjük két-három törölközőt, hogy ne törjön meg az anyag. Száradáskor úgy terítsd ki a függönyt, hogy teljes hosszában egyenesen lógjon, ugyanis vasalni nem fogod tudni. Szárítógép esetében csak az alacsony fokozatot használd! Ha a zuhanyfüggönyöd különleges anyagból készült, kövesd a címkéjén található utasításokat a tisztításra vonatkozóan!

Megérkezett a Lysol fertőtlenítő család

Magyarországra is megérkezett a több, mint 130 éves fertőtlenítő márka.

A Lysol fertőtlenítő mosószeradalék elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, a Lysol fertőtlenítő spray pedig amellett, hogy több, mint 100 felületen pusztítja el a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át.* elsőként veszi fel a harcot bizonyított hatékonysággal a COVID-19 betegséget okozó vírus ellen.

*A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt  mikroorganizmusokat. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Ezt is szeretjük