6 apróság, ami ezrekkel növeli meg a villanyszámlád: egyszerűen orvosolhatod a bajt!
Érdemes jobban figyelned rájuk!

Dia

	Hagyományos izzókat használsz	Számos alkalommal írtunk már arról, miért érdemes a hagyományos izzókat energiatakarékos változatokra cserélni, az áramfogyasztás tekintetében megvalósuló különbséget azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni. A E.ON szerint egy energiatakarékos izzó akár 80%-kal is kevesebb áramot fogyaszt, mint egy hagyományos. Ha szeretnél többet tudni a LED-es fényforrásokról, kattints ide, ha pedig egy összeállításra is kíváncsi vagy annak tekintetében, melyik energiatakarékos verzió a legjobb, itt érheted el.

Hagyományos izzókat használsz

Számos alkalommal írtunk már arról, miért érdemes a hagyományos izzókat energiatakarékos változatokra cserélni, az áramfogyasztás tekintetében megvalósuló különbséget azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni. A E.ON szerint egy energiatakarékos izzó akár 80%-kal is kevesebb áramot fogyaszt, mint egy hagyományos. Ha szeretnél többet tudni a LED-es fényforrásokról, kattints ide, ha pedig egy összeállításra is kíváncsi vagy annak tekintetében, melyik energiatakarékos verzió a legjobb, itt érheted el.

Dia

	Nem portalanítod a hűtő rácsát	Rengeteg energiát megspórolhatsz, ha a hűtővel kapcsolatban odafigyelsz pár dologra - például jégmentesíted, ha szükséges, nem nyitogatod feleslegesen, olyan helyre teszed, ahol nincs közel hőforráshoz, illetve nincs kitéve napsütésnek -, szintén jelentős mértékben csökkentheted azonban a fogyasztását akkor is, ha bizonyos időközönként portalanítod a hátoldalán található rácsot. ha többet szeretnél tudni arról, ez miért szükséges, illetve hogyan lehet biztonságosan kivitelezni, kattints ide!

Nem portalanítod a hűtő rácsát

Rengeteg energiát megspórolhatsz, ha a hűtővel kapcsolatban odafigyelsz pár dologra - például jégmentesíted, ha szükséges, nem nyitogatod feleslegesen, olyan helyre teszed, ahol nincs közel hőforráshoz, illetve nincs kitéve napsütésnek -, szintén jelentős mértékben csökkentheted azonban a fogyasztását akkor is, ha bizonyos időközönként portalanítod a hátoldalán található rácsot. ha többet szeretnél tudni arról, ez miért szükséges, illetve hogyan lehet biztonságosan kivitelezni, kattints ide!

Dia

	Égve hagyod a villanyt	Az E.ON kiemelten felhívja a figyelmet arra, hogy a villanyt mindig kapcsold le, ha hosszabb ideig nem tartózkodsz egy adott helyiségben, mert bár ez olyan jó tanács, amit mindenki hallott már legalább ezerszer, nagyon sokan ennek ellenére is megfeledkeznek róla. Mindezen túl egy fényerő-szabályozós kapcsolóval is spórolhatsz, erről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Égve hagyod a villanyt

Az E.ON kiemelten felhívja a figyelmet arra, hogy a villanyt mindig kapcsold le, ha hosszabb ideig nem tartózkodsz egy adott helyiségben, mert bár ez olyan jó tanács, amit mindenki hallott már legalább ezerszer, nagyon sokan ennek ellenére is megfeledkeznek róla. Mindezen túl egy fényerő-szabályozós kapcsolóval is spórolhatsz, erről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Dia

	A készenléti üzemmódot választod	Szintén sokszor elismételt tanács a készenléti üzemmód helyett a készülékek áramtalanítása, például egy közös, kapcsolóval ellátott elosztó révén ezt könnyen megteheted. Ha nem hiszed el, hogy ez fontos lehet, kattints ide, és megnézheted, melyik készülék mennyit fogyaszt készenléti üzemmódban.

A készenléti üzemmódot választod

Szintén sokszor elismételt tanács a készenléti üzemmód helyett a készülékek áramtalanítása, például egy közös, kapcsolóval ellátott elosztó révén ezt könnyen megteheted. Ha nem hiszed el, hogy ez fontos lehet, kattints ide, és megnézheted, melyik készülék mennyit fogyaszt készenléti üzemmódban.

Dia

	Nem váltasz olvasólámpára	Az E.ON javaslata szerint olvasáshoz ne használd a helyiség legerősebb világítóalkalmatosságát, sokkal takarékosabb állólámpára vagy olvasólámpára váltani.

Nem váltasz olvasólámpára

Az E.ON javaslata szerint olvasáshoz ne használd a helyiség legerősebb világítóalkalmatosságát, sokkal takarékosabb állólámpára vagy olvasólámpára váltani.

Dia

	Felesleges rácsokat hagysz a sütőben	A sütés-főzés közben szintén sokat spórolhatsz, érdemes például sütés előtt eltávolítanod azokat a rácsokat, melyekre nincs szükséged.

Felesleges rácsokat hagysz a sütőben

A sütés-főzés közben szintén sokat spórolhatsz, érdemes például sütés előtt eltávolítanod azokat a rácsokat, melyekre nincs szükséged.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: