Vigyázz, feljelenthet a szomszédod: 3 dolog, amit nem tehetsz meg

Ha társasházban laksz

Ne vívd ki a szomszédok ellenszenvét, mert pórul járhatsz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy társasházban nagyfokú alkalmazkodás szükséges, nem csupán a lakókhoz, hanem a lakóközösség elfogadott szabályaihoz is.

Ha nem szeretnéd, hogy az alattad lakó Marika néni a rendőrséghez forduljon, akkor játssz tisztán, és tartsd be a szabályokat.

Az állatkert összes lakója

Szép dolog, hogy szíved szerint az összes két- és négylábút az otthonodba fogadnád, de vésd jól az eszedbe, hogy te nem az állatkert egyik leányvállalata vagy. Ez nemcsak az állatoknak rossz, de előbb-utóbb biztosan lesz egy szomszéd, aki akadékoskodni fog a ricsaj miatt - még ha a cicád, kutyád néma is -, sőt, várhatóan a higiéniára is megjegyzéseket tesz majd.

Ennek elkerülése érdekében érdemes a település jogszabályait átfutni, ugyanis minden városban más limitszám vonatkozik az állattartásra. Így elkerülheted, hogy a házsártos öreg néni rád uszítsa a rendőrséget. Ha mindenképpen állatfarmot szeretnél, akkor megteheted, hogy egy papíron felsorolod háztartásod nem emberi lakóit, és aláíratod a lakóközösséggel. Ezek után senkinek nem lehet egy szava sem, hiszen hozzájárultak, hogy egy fedél alatt lakjanak veled és kis társaiddal.

Csendet kérünk!

Nemcsak neked lehet abból problémád, hogy a szomszéd éjnek évadján bömbölteti a hifit, hanem te magad is kerülhetsz szorult helyzetbe hasonló okokból. A társasházakban szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy hétköznap, illetve hétvégén mettől meddig megengedettek a hangzavarral járó munkálatok, társasági helyzetek.

A túl hangos zenehallgatás napszaktól függetlenül egy sarkalatos pont, hiszen a nyugdíjasok mindig otthon vannak, így nem veszik jó néven a basszus állandó dobogását. Ahogyan a hétvégi barkácsolás sem a legjobb ötlet, mert ezzel mások rövidke pihenését zavarhatod. A legjobb, ha időben értesíted a lakókat a felújítási munkálatokról vagy a születésnapi buliról, így talán nem lesz kifogásuk az ellen, hogy lármát csapsz.

Parkolj a szabályok szerint!

A panelházak építésekor még az is nagy szó volt, ha valaki több év után végre megkapta a hőn áhított Trabantot, amire befizetett, és beállhatott a ház előtti foghíjas parkolóba. Manapság azonban gyakran előfordul, hogy egy családnak több autója is van, ami a parkolóhiány kellemetlen következményét vonja maga után. Mivel kevés a hely, megszaporodtak a szabálytalan parkolások is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ügyelj rá, hogy egy autóval csak egy helyet foglalj, hogy szabályosan állj be, illetve mindig olyan helyre parkolj, ahol nem akadályozod a többi lakót a szabad kiállásban. Nem beszélve arról, nehogy a tilos övezetbe állítsd a kocsit, ugyanis, ha rosszul állsz be, és kifogsz egy akadékoskodó szomszédot, akkor nem csak egy kellemetlen koloncot veszel a nyakadba, hanem egy esetleges feljelentést is.

Te betartod a házirendet?

Ezt is szeretjük