Ilyen veszélyesek voltak a 19. századi otthonok - A cumisüvegekre való átszokás rengeteg kisbaba halálát okozta

A viktoriánus korban felvirágzó találmányok és innovációk, bár ígéretesek voltak, a technológia fejletlensége miatt több emberéletet is követeltek.

GettyImages-526791822

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A viktoriánus korszak 1837-től 1901-ig tartott, ami egyszerre volt virágzó és viharos időszak Nagy-Britannia számára. A különböző betegségek és járványok, mint a tuberkulózis a skarlát és a kolera egymást váltották.

Az ipari forradalom küszöbén temérdek brit találmány látott napvilágot, azonban a technológia még gyerekcipőben járt, így a folyamatok lassan haladtak. A tudományos ismeretek hiánya ekkoriban több emberáldozatot is követelt. 

Ilyen veszélyesek voltak a 19. századi otthonok

A viktoriánus korban olyan teljesen hétköznapi dolgok is veszélyt rejtettek, mint a tapéta vagy a cumisüveg. Az emberek gyakran vakmerőségből, máskor tudatlanságból haltak Darwin-díjas halált. Mutatunk kilenc dolgot, ami a viktoriánus otthonokban gyakran halálhoz is vezetett!

Mennyire ismered a régi falusi házak részeit? Kattints a kvízért!

A hagyományos paraszti porták helyiségei már egyre inkább a feledés homályába merülnek, pedig az ismeret közös néprajzi kincsünk részét képezi.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük