Engedem, hogy magával ragadjon a hangulat (X)

Kezdd el a karácsonyi készülődést, és lepd meg magadat, szeretteidet ízletes ünnepi linzerrel.

linzer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A puha vaj, az illatos fahéj és a radiátoron száradó narancshéj elengedhetetlen az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Nincs is annál jobb, mint amikor a család apraja-nagyja a konyhában szorgoskodik és együtt készíti el a karácsonyi aprósüteményeket. Kezdd el már most a készülődést, és készíts ízletes finomságokat a dmBio alapanyagaiból - a vendégek legnagyobb örömére!

Vegán linzer sütése

A linzer örök favorit, elmaradhatatlan része a karácsonynak, most azonban egy vegán verzió receptjét hoztuk el nektek, amely szuper alternatíva a laktózérzékenyek számára is!

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 150 g növényi vaj 
  • 75 g dmBio nádcukor
  • 1 tk dmBio őrölt Bourbon vanília
  • 1 csipet só
  • 150 g dmBio mandulabél
  • 175 g búzaliszt
  • 125 g dmBio extradzsem
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

A lágy vajat és cukrot egy robotgép segítségével keverjük habosra, majd adjuk hozzá a Bourbon vaníliát és a sót. Egy turmixban aprítsuk össze a mandulát - ha szeretnénk a magunk dolgát megkönnyíteni, akkor használhatunk eleve kész, finomra darált csonthéjast is a süteményhez. Keverjük a mandulát és a lisztet is a masszához, majd gyúrjuk össze és formázzunk belőle gombócot. Csomagoljuk fóliába és pihentessük a hűtőben körülbelül 2 óráig. 

Fontos, hogy a ’fellazított’ linzerrecept miatt érdemes gyorsan dolgozni a tésztával, mert az hamar széteshet. Tipp: javasoljuk, hogy mindig csak a kimért adag felével foglalkozz egyszerre, a többi maradjon a hűtőben, amíg nem kezdünk neki.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljük ki a tepsiket sütőpapírral. A tésztánkat lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és szúrjunk ki mintákat az otthon található süteményformák segítségével. A sütésnél érdemes odafigyelni a kekszekre, ugyanis körülbelül 10-12 perc alatt aranybarnára sülnek. 

Az összekészítésnél tetszőlegesen választott dzsemet vagy akár csokoládékrémet is kenhetünk a két lap közé, végül porcukorral megszórva tálaljuk!

Görgessetek lejjebb a további sütési kiegészítőkért!

(Képek forrása: dm)

Ezt is szeretjük