Vasaláskönnyítő csodaszerek, melyek kíméletlenek a ráncokkal
Házi praktikákkal és néhány hatékony szerrel egy-két mozdulattal tökéletes eredményt érhetsz el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már egyébként is késésben vagy, de még vasalásra vár az a blúz, amit ma terveztél felvenni? Ez a helyzet bárkivel előfordulhat. Ilyenkor dönthetsz egy másik ruhadarab mellett, vagy kompromisszumot kötsz, és elviseled azt a néhány ráncot, melynek eltüntetéséhez több idő kellene, mint néhány perc.

Vagy megkönnyíted a dolgod néhány vasaláskönnyítő csodaszerrel, melyek segítségével a makacsabb gyűrődések eltüntetése is pillanatok alatt lehetséges.

A következőkben megismerhetsz néhányat, mellettük pedig olyan házi praktikákat is bemutatunk, melyekkel a bonyolult szabású ruhadarabok vasalása is jelentősen egyszerűbb lesz.

Vasalás könnyen, gyorsan, egyszerűen

Az egyes ruhadarabok tisztításának és vasalásának megvan a maga titka. A címkéken minden fontos információt megtalálsz, ami a mosásra és vasalásra vonatkozik - ezeket érdemes betartani, ha kedvenc ruháidat még sokáig szeretnéd hordani. Emellett néhány jól bevált praktikát is tanácsos bevetni. A függönyök vasalásával például ne bajlódj: még nyirkosan akaszd vissza őket. Az anyag magától kisimul, és gyűrődésmentesen fog megszáradni, ráadásul illata a szoba levegőjét is felfrissíti. A selyemruhák vasalását is egyszerűbbé teheted, ha akkor állsz neki a vasalásnak, amikor a ruhák még nyirkosak.

A száraz selymekre pedig nedves frottírkendőt teríts, és így vasald. A nyakkendőnél a legegyszerűbb, ha egy kartonpapírt teszel a közepébe, így elkerülheted, hogy átnyomódjon a varrás. Ha nincs gőzölős vasalód, csak egy klasszikus fém talpú, akkor se aggódj: ha egy frottír kendőt bevizezel, és biztosítótűvel ráerősíted a vasalódeszkára, máris kezdheted a vasalást. De az is jó, ha tartasz magad mellett egy tiszta vízzel teli, szórófejes spray-t, és előzetesen azzal permetezed át a ruhákat. Csavard őket össze, várj fél percet, hogy átnedvesedjenek, és indulhat is a munka.

Praktikák a vasaláshoz
Ha kíváncsi vagy, milyen további praktikákkal könnyítheted meg a vasalást, vagy az érdekel, hogyan varázsolhatod ismét simává és tükörfényessé a vasaló talpát, kattints ide!

Csodaszerek, melyek megkönnyítik a munkát

A bevált praktikák mellett több olyan termék is létezik már, mely a vasalóba töltve vagy közvetlenül a ruhákra permetezve puhítja az anyagot, és könnyíti meg a ráncok, gyűrődések eltüntetését.

Vasaláskönnyítő csodaszer gőz formájában

Többek között már a Coccolino is piacra dobott egy vasaláskönnyítő folyadékot, ami nagy segítség a ráncok elleni harcban. A Coccolino Vaporesse egy literes kiszerelésben kapható folyadék, melyet a vasaló folyadéktartójába kell töltened, hogy gőzként a ruhába juthasson. Nemcsak a gyűrődések eltüntetésében segít, de kellemes illatot is kölcsönöz a ruháknak. Bármelyik boltban megvásárolhatod, ráadásul többféle illatban kapható.

Ára: 500-600 forint.*

Biovasalás a bioháztartásba

A biotermékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és szerencsére egyre szélesebb is az üzletekben kapható termékek skálája. A biokozmetikumok mellett ma már egyre több biológiailag 100%-ban lebomló, egészségre káros anyagoktól mentes tisztítószert is kapni, melyek a természettel és az emberi szervezettel szemben ugyan kíméletesek, a szennyeződésekkel szemben azonban nem. Ilyen a Sonett bio vasaláskönnyítő és keményítő spray-je is, mely nem tartalmaz vegyszereket. 500 ml-es kiszerelésben kapható, és nem igényel gőzölős vasalót.

Egyszerűen a ruhákra kell permetezned vasalásnál, hogy könnyebben leszámolj a makacs ráncokkal. A legtöbb anyag esetében - például len, pamut, vászon, kender - nyugodtan használhatod, a nem természetes anyagokhoz, mint a műszál vagy a félselyem, azonban nem ajánlott.

Ára: 1300 forint.*

A vasalók gyöngye

A Hippolit háztartási termékcsalád nem a legismertebb, pedig tagjai nagy segítséget jelentenek a mindennapos házimunka elvégzésében, legyen szó a bútorok ápolásáról, a kanapé kárpitjának tisztításáról vagy éppen a tűzhelyről. Vasaláskönnyítő aerosoluk segítségével pedig szinte gyerekjáték a vasalás. Egyszerűen fújd be a vasalandó anyagot a spray-vel, és élvezd, amint hatására a vasaló lazán, könnyedén csúszik az anyagon. A végeredmény pedig feszes, gyűrődésmentes, friss illatú ruha, mely nem gyűrődik könnyedén a későbbiekben sem, köszönhetően a spray enyhe keményítőtartalmának.

Ára: 570 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük